Cercle Brugge ontvangt Club Brugge, “Weet hoe belangrijk deze match is’’

Cercle Brugge ontvangt Club Brugge, “Weet hoe belangrijk deze match is’’

17 februari 2023 om 23:30

Cercle Brugge kijkt reikhalzend uit naar de derby tegen Club Brugge. Aankomende zondag is het zover en ontvangt Cercle stadsgenoot Club. Miron Muslic, de hoofdtrainer van Cercle, weet wat een goed resultaat kan betekenen voor de club en de stad.

Muslic geeft duidelijk aan dat hij heel goed weet wat een overwinning voor Cercle in de derby tegen Club kan betekenen. “Iedereen spreekt mij in Brugge aan over de match van zondag. Ik kijk er dan ook echt naar uit en weet hoe belangrijk deze match is voor al onze fans en entourage’’, vertelde Muslic aan Het Nieuwsblad.

Ter voorbereiding op de derby was Muslic toeschouwer tijdens de Champions League wedstrijd tussen Club Brugge en SL Benfica. Toch was de hoofdtrainer van Cercle zich bewust dat dit een ander niveau was. “Laat ons maar nederig blijven en ons nu niet gaan vergelijken met een Europese topper zoals Benfica. Ik zag een goed en strijdvaardig Club Brugge maar de match van woensdag heeft op geen enkel vlak iets te maken met de stadsderby zondagmiddag”, klonk het.

Cercle staat nu op een achtste plaats in de Jupiler Pro League, met zeven punten minder dan Club. Club staat op dit moment op een vierde plaats. Van de laatste vijf wedstrijden verloor Cercle er geen, wel werd er drie keer gelijkgespeeld.