'Vanzeir werkt administratie nog volop bij en traint ondertussen in Oostenrijk'

'Vanzeir werkt administratie nog volop bij en traint ondertussen in Oostenrijk'

17-02-2023 17:40

De transfer van Dante Vanzeir is al even afgerond, maar voorlopig zit de aanvaller nog steeds niet in de Verenigde Staten. Zijn documenten zijn namelijk nog niet in orde. Daardoor vertoeft hij momenteel in ... Oostenrijk.

Vanzeir rondde op 1 februari zijn gedroomde transfer naar New York Red Bulls af. Aan wedstrijden spelen voor zijn nieuwe club is hij voorlopig echter nog lang niet toe. Bij een transatlantische vlucht komt namelijk een hele hoop administratie kijken. Bovendien wacht hem nog een interview op de Amerikaanse ambassade, wat nodig is om een werkvergunning te krijgen.

Als dat allemaal lukt, zou Vanzeir in de loop van volgende week naar de VS vertrekken. Bij New York RB zit men nog niet met de handen in het haar, maar fijn is anders. De voorbije dagen werkte de club al enkele oefenduels af. Daarin kon het niet rekenen op haar nieuwste aanwinst. Vanzeir onderhoudt momenteel zijn conditie in Oostenrijk, bij de Red-Bull-academie. Daar legde hij ook zijn medische proeven af voor zijn transfer.