Moeilijke opdracht: Club Brugge verliest, Benfica straft fouten genadeloos af

15-02-2023 22:52 Laatste update: 22:57
94

Club Brugge nam het in de Champions League op tegen Benfica. De Portugezen trokken uiteindelijk aan het langste eind waardoor Blauw-Zwart vol aan de bak moet in het Estadio da Luz, eindstand: 0-2.

Club Brugge kwam goed uit de startblokken. Buchanan tekende meteen voor een grote kans nadat hij het straatje werd ingestuurd, maar doelman Vlachodimos had een knappe save in huis. Ook Noa Lang was gevaarlijk, maar zijn schot werd afgeblokt. Het eerste gevaar van Benfica kwam er na een foutje van Mata, maar de bal ging voorlangs.

De uitploeg kwam beter in de wedstrijd en bijna kwam het tot scoren door een klutsbal en eigen doelpunt van Jack Hendry. De ene kans kwam vervolgens na de andere en een vrije kopbal ging maar net over, Club Brugge kwam na 25 minuten spelen goed weg. Even later belandde een vrije trapvariant van Benfica op het doelhout. Vlak voor rust leek Club Brugge op voorsprong te komen, maar de goal van Brandon Mechele werd afgekeurd voor buitenspel van Odoi. Ruststand: 0-0.

De tweede helft was nog maar net afgetrapt of Benfica kreeg een grote kans. Aanvaller Ramos tikte de bal maar net naast. Na vijf minuten spelen kreeg Benfica een strafschop na een fout van Hendry op Ramos. Simon Mignolet raakte vervolgens de matig getrapte pingel met zijn vingertoppen, maar de bal van Joao Mario ging toch deklat binnen: 0-1. Club Brugge kon maar moeilijk een vuist maken en bijna kwam Benfica op een dubbele voorsprong, maar Chiquinho miste.

In het slot van de wedstrijd probeerde Club Brugge nog kansen te forceren, maar het was Benfica dat de wedstrijd kon beslissen. Bjorn Meijer controleerde de bal fout en David Neres maakte er koeltjes 0-2 van. In de laatste minuut werd een doelpunt van David Neres nog terecht afgekeurd, maar de eindstand bleef bij 0-2. Daardoor moet Club Brugge een grote berg beklimmen in Lissabon over drie weken.