Vertonghen voor CL-duel Club Brugge: “Schat kansen 80-20 in in voordeel Benfica"

15 februari om 13:14

Jan Vertonghen trok vorige zomer van Benfica richting RSC Anderlecht. De centrale verdediger is dus ideaal geplaatst om een inschatting te maken over de kansen van Club Brugge. De Rode Duivel geeft Club Brugge een kans van twee op tien. 

Vertonghen sprak met Maisfutebol over de achtste finale in de Champions League. De verdediger van Anderlecht erkent eerst en vooral de kwaliteiten van Club Brugge. “De laatste twee maanden doen ze het niet heel goed in de competitie, maar ze hebben veel spelers met kwaliteiten”, klinkt het bij Vertonghen. “

Volgens mij zijn ze de ploeg met het meeste kwaliteit in België”, besluit de verdediger. “Europees hebben ze het heel goed gedaan, ze hebben heel consistent verdedigd en hebben een goede doelman.”

Toch is Vertonghen er van overtuigd dat het toch zijn ex-club gaat zijn die aan het langste eind trekt. Hij gelooft sterk dat Benfica gewoon een betere ploeg heeft. “Ik schat de kansen 80-20 in in het voordeel van Benfica. Zij zijn de favoriet.” Vertonghen gaat hoe dan ook proberen de match te volgen.