Milan zet flinke stap naar kwartfinale en verslaat Tottenham Hotspur in San Siro

Milan zet flinke stap naar kwartfinale en verslaat Tottenham Hotspur in San Siro

14-02-2023 23:04
3

AC Milan heeft goede zaken gedaan in de eerste van de twee achtste finales tegen Tottenham Hotspur in de Champions League. De ploeg van trainer Stefano Pioli wist door een goal van Brahim Diaz de punten in eigen huis te houden. Het werd 1-0 in San Siro.

Bij AC Milan begon met Alexis Saelemaekers in de basis.Divock Origi en Charles de Ketelaere moesten plaatsnemen op de bank. Bij Tottenham Hotspur was Fraser Forster de vervanger van de geblesseerde Hugo Lloris. In de as van het middenveld koos Antonio Conte voor de piepjonge Oliver Skipp (22) en Pape Sarr (20). Arnaut Danjuma begon op de bank.

Al na zeven minuten spelen was het alle hens aan dek voor Tottenham Hotspur. Via een echte kluts kopte Brahim Diaz in de openingsfase de eerste goal van de wedstrijd binnen. De Spanjaard was daarmee de eerste speler die in 2023 een goal maakte in de Champions League. Milan bleef het daarna over de zijkanten proberen met de snelle Rafael Leão en Diaz, maar ook Tottenham Hotspur peuterde er wat kansjes tussen. 

Na rust bleef het over en weer gaan, maar de grootste kansen waren toch echt voor de thuisploeg. Tottenham Hotspur bleef alleen sterk overeind, mede door een geweldig presterend jong middenveld. Voornamelijk in de slotfase bleven aanvallers als Leão en Giroud de kansen verprutsen voor AC Milan, maar voor de zege maakte het uiteindelijk niet meer uit. De Ketelaere kwam na 77 minuten tussen de lijnen. Saelemaekers verliet toen het veld. Milan houdt de punten in eigen huis, waardoor het alles in de hand heeft bij de return op 8 maart in Londen.