Nieuwe trainer Valencia

OFFICIEEL: Clubicoon Baraja moet Valencia redden van degradatie

14 februari om 18:14

Valencia heeft Rubén Baraja aangesteld als de nieuwe trainer. De Spanjaard, tevens icoon van de club, moet de club zien te behoeden van degradatie.

Baraja is bij Valencia de opvolger van Gennaro Gattuso, die eind januari werd ontslagen. De club is bezig aan een dramatisch seizoen. Valencia staat momenteel achttiende in La Liga, een plek die rechtstreekse degradatie tot gevolg heeft. Valencia won 97 dagen geleden voor het laatst een competitieduel, in eigen huis tegen Betis Sevilla. 

Met Baraja strikt Valencia iemand die de club door en door kent. De oud-middenvelder speelde tussen 2000 en 2010 in Estadio Mestalla. Gedurende die periode won hij twee landskampioenschappen, de UEFA Cup, de Spaanse beker en de Europese Supercup. 'Hij is een van de meest ervaren spelers in de geschiedenis van Valencia en kent ook de eigenaardigheden van de club', zo is te lezen op de officiële clubsite. 

Volgende week maandag kan Baraja meteen aan de bak in een voor Valencia cruciaal duel. Dan staat namelijk het bezoek aan Getafe, dat negentiende staat en slechts één punt minder heeft, op het programma.