Real Madrid en Courtois boeken belangrijke zege op bezoek bij Valencia

02-02-2023 23:01 Laatste update: 03-02-2023 11:55
1

Real Madrid, met Thibaut Courtois in de basis en Eden Hazard op de bank, heeft donderdagavond niet nog meer averij opgelopen in de titelstrijd met FC Barcelona. Door opvliegingen van Marco Asensio en Vinícius Junior won de ploeg van trainer Carlo Ancelotti met 2-0 van Valencia.

Bij Real Madrid mochten Asensio en Dani Ceballos in de basis beginnen. De twee Spanjaarden beginnen normaal gesproken op de bank, maar daar mochten tegen Valencia Federico Valverde en Aurélien Tchouameni plaatsnemen. Bij de bezoekers werd maandag trainer Gennaro Gattuso op straat gezet. Daardoor nam Salvador González Marco de honneurs waar in de wedstrijd in Madrid.

In de eerste helft kreeg voornamelijk Asensio veel kansen, maar de buitenspeler had zijn vizier nog niet op scherp. Valencia voetbalde goed mee met Real Madrid, maar echt kansen kregen de bezoekers niet. Na 33 minuten spelen kreeg de thuisploeg wel een tik te verwerken. Eder Militao moest geblesseerd naar de kant, hoe ernstig het is voor de Braziliaan is nog onbekend. Vlak voor rust dacht Antonio Rüdiger de openingstreffer te maken, maar door buitenspel van Karim Benzema ging die goal niet door.

Dan toch doelpunten
Na rust kwam de wedstrijd wel volledig los. In minuut 52 was het Asensio met een schitterend afstandsschot mocht aantekenen voor de 1-0. Bijna direct vanaf de aftrap scoorde Vinícius met een machtige sprint de 2-0 voor Real Madrid. Zo kwam de thuisploeg vliegensvlug op een comfortabele voorsprong. Valencia kwam er daarna niet meer aan en moest ook nog met tien man verder. Gabriel Paulista liet zich volledig gaan tegenover Vinícius en kon uiteindelijk met rood inrukken.

Door de zege blijft de achterstand van de nummer twee Real Madrid vijf punten op koploper Barcelona. Valencia zakt verder het moeras in en is inmiddels terug te vinden op plaats veertien.