Wilmots over Rode Duivel Trossard: Het hangt allemaal af van het systeem''

Wilmots over Rode Duivel Trossard: "Het hangt allemaal af van het systeem''

14-02-2023 14:00
3

Leandro Trossard kan het gat gaan vullen dat Eden Hazard heeft achtergelaten bij de Rode Duivels. Trossard laat al langere tijd een goede vorm zien en Hazard kondigde op zeven december het einde aan van zijn interlandcarrière als Rode Duivel.

Trossard maakte in de afgelopen wintermercato de stap van naar Arsenal FC. Dit weekend was het voor het eerst raak voor Trossard, hij prikte zijn eerste goal in dienst van Arsenal. Toch is Trossard nog geen vaste basisklant bij Arsenal.

Volgens oud profvoetballer Philippe Albert is het slechts een kwestie van tijd voordat hij een vaste plaats heeft binnen de eerste elf van Arsenal. "Zijn prestaties zullen crescendo gaan. We kennen hem. Hij kan veel schade aanrichten in kleine ruimtes. Ook al staat hij nu niet in de basis elf, op de lange termijn is het een goede keuze", zo vertelde hij aan RTBF.

Marc Wilmots, de voormalige bondscoach, is iets terughoudender wanneer het gaat over een vaste basisplaats voor Trossard, zeker bij de Rode Duivels. "Het hangt allemaal af van het systeem. Gaan we terug naar een 4-2-3-1, dan is daar Yannick Carrasco, Thorgan Hazard of zelfs Dries Mertens die ook hoger kunnen spelen", zo vertelde hij.

Binnenkort zal dit vraagstuk zich ontvouwen wanneer de Rode Duivels op 24 maart de EK-kwalificatiewedstrijd spelen tegen Zweden. Dit zal de eerste wedstrijd worden onder leiding van de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco. Vier dagen later oefenen de Rode Duivels tegen Duitsland.