Vanzeir over Rode Duivels: Dan maak ik zeker kans op een selectie

Vanzeir over Rode Duivels: "Dan maak ik zeker kans op een selectie"

14-02-2023 11:29
3

Dante Vanzeir gaat zijn geluk beproeven bij New York Red Bulls. Een keuze voor het geld? Vanzeir benadrukt bij Sporza dat hij ook een sportieve uitdaging vindt in de MLS.

Vanzeir gaat zeker niet om uit te bollen. "De MLS is een snelgroeiende competitie en dat maakt het ook voor jongere spelers aantrekkelijker. Ik wil laten zien dat je het als jongere kan maken en dat je daar niet enkel naartoe gaat om uit te bollen. Bovendien neem ik geen groter risico dan bij een transfer naar een Europese club. Daar beland ik misschien op de bank en dan word je snel vergeten."

De vraag is wel of hij nu nog kans maakt op de Rode Duivels. "Het is niet omdat je in Amerika voetbalt, dat je van de aardbol verdwijnt. Als ik mijn niveau kan halen en goede statistieken kan voorleggen, maak ik zeker een kans op een selectie. Zeker nu er meer jongeren uit de MLS een transfer versieren naar Europa."

Vanzeir heeft al één cap voor de Rode Duivels op zijn naam staan. Hij kreeg in november 2021 namelijk een invalbeurt tegen Wales.