Courtois en De Bruyne in selectie voor FIFA's 'Team van het Jaar'

Courtois en De Bruyne in selectie voor FIFA's 'Team van het Jaar'

13-02-2023 18:55
1

Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne vallen mogelijk binnenkort weer in de prijzen. Onze landgenoten zijn geselecteerd binnen een groep van 26 spelers die kans maken op een plaats in het FIFA team van het jaar. Het uiteindelijke team zal bekendgemaakt worden op “The Best FIFA Football Awards”, zo meldt Het Nieuwsblad.

Courtois, de doelman van Real Madrid, is een van de drie doelmannen die is opgenomen in de selectie. De andere twee gegadigden zijn Alisson Becker van Liverpool FC en de Argentijnse wereldkampioen Emiliano Martinez van Aston Villa. Er zijn zowel acht verdedigers geselecteerd als acht middenvelders.

De Bruyne van Manchester City FC mag concurreren met de volgende middenvelders: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Casemiro (Manchester United FC), Enzo Fernandez (Chelsea FC), Luka Modrić (Real Madrid), Gavi en Pedri (beide Barcelona FC) en Frederico Valverde (Real Madrid).

Uiteindelijk bestaat het elftal uit een doelman, drie verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. De laatste plek is gereserveerd voor de speler die net niet de top drie haalde maar afviel met het hoogste aantal stemmen. De elf beste spelers van de wereld zullen alleen stemmen ontvangen van profvoetballers en het team wordt bekendgemaakt tijdens “The Best FIFA Football Awards”-ceremonie in Parijs op 27 februari.

Er zijn eerder Rode Duivels geweest die het tot dit team schopten, zo was De Bruyne er in 2020 en 2021 bij en zat Eden Hazard in 2018 en 2019 bij het beste FIFA team.