Talentvolle assistent-scheidsrechter Holvoet (28) overleden

Talentvolle assistent-scheidsrechter Holvoet (28) overleden

13-02-2023 17:40
3

De talentvolle assistent-scheidsrechter Thibault Holvoet is op 28-jarige leeftijd plotseling overleden. Holvoet, die sinds 2021 in de Jupiler Pro League actief is, vlagde dit seizoen onder andere oefenduels van KRC Genk. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Holvoet sprak twee jaar geleden nog zijn ambities uit bij krant L'Avenir. ''Mijn uiteindelijke doel is om de FIFA-badge te bemachtigen, waarmee ik internationale wedstrijden kan leiden'', vertelde Holvoet.

Ook sprak Holvoet toen over zijn in 2012 overleden broer, William, die zelfmoord pleegde. ''Toen ik begon met arbitreren, zei ik tegen mezelf dat ik op een dag de wedstrijden mijn broer zou leiden. Maar die kans had ik niet. Ter nagedachtenis aan hem zei ik tegen mezelf dat ik het hoogst mogelijke zou ambiëren in de arbitrage”, aldus William.

Holvoet kwam dit seizoen nog uit als assistent-scheidsrechter bij oefenpartijen van KRC Genk tegen Herenveen en Seraing. Ook vlagde Holvoet duels van Jong Genk tegen Beerschot en Lommel SK tegen Virton.