Fábio Silva geniet met volle teugen bij PSV: 'Een van de beste spitsen ooit'

Fábio Silva geniet met volle teugen bij PSV: 'Een van de beste spitsen ooit'

12 februari om 21:22

PSV-aanvaller Fábio Silva vindt het geweldig om onder Ruud van Nistelrooij te werken. De voormalige spits van RSC Anderlecht, die zaterdagavond tegen FC Groningen zijn eerste treffer maakte in Eindhovense dienst, beschouwt zijn trainer als een van de beste spitsen aller tijden.

"Ik ben erg gelukkig, we speelden een goede wedstrijd", aldus Silva op de persconferentie na afloop van de klinkende 6-0 overwinning op Groningen. De van Wolverhampton Wanderers gehuurde aanvaller maakte in de 84e minuut, op aangeven van Jordan Teze, het vijfde PSV-doelpunt. "Persoonlijk ben ik ook erg gelukkig met mijn goal, maar het is niet mogelijk zonder een goede staf en een goed team", geciteerd door Voetbal International

De twintigjarige Silva wijst daarbij voornamelijk op de aanwezigheid van Van Nistelrooij, die hem er snel van overtuigde voor PSV te kiezen. "Bij ons eerste gesprek hebben we een kwartier gesproken over hoe ik de bal schiet. Daarvan heb ik al zoveel geleerd, van een van de beste spitsen ter wereld ooit. En ik kan dat doen als twintigjarige."

Ook van Luuk de Jong, die voorlopig de voorkeur geniet van Van Nistelrooij in de punt van de aanval, steekt Silva veel op. "Hij speelde bij de beste teams ter wereld. Bij Sevilla en FC Barcelona. Dus ik heb een coach die een van de beste spitsen ooit was en daarnaast een topspits als medespeler. Voor mij is dat ongelooflijk."