Leye en Zulte Waregem zijn klaar voor de strijd in, “de weken van de waarheid”

Leye en Zulte Waregem zijn klaar voor de strijd in, “de weken van de waarheid”

12-02-2023 14:55
1

SV Zulte Waregem onder leiding van hoofdtrainer Mbaye Leye staat momenteel op een zestiende plaats in de Jupiler Pro League. De club begint zondagavond tegen KV Oostende aan een cruciale fase in het seizoen voor de strijd tegen degradatie.

Voor Zulte Waregem wordt de aankomende tijd bestempeld als “de weken van de waarheid”. Zulte Waregem treft in de aankomende drie wedstrijden drie andere degradatiekandidaten. De strijd zal geleverd worden tegen: Oostende, Seraing Utd en KV Kortrijk. Hoofdtrainer Leye heeft zijn strijdplan klaar om ervoor te zorgen dat zijn ploeg in de Jupiler Pro League blijft. Toch wil de coach dit stap voor stap benaderen vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Eerst KV Oostende kloppen.”

Leye beseft zich goed dat de focus op de eigen strijd nu van cruciaal belang is. “Wij focussen op onze eigen strijd voor de punten. En ja, we beseffen terdege dat we ons de komende weken geen misstappen kunnen veroorloven. Dat zorgt voor druk, maar die druk is er al het hele seizoen en zal ook na het cruciale drieluik van februari niet verdwenen zijn”, zo vertelde Leye.

Leye en Zulte Waregem geloven er volledig in dat zij volgend seizoen ook gewoon nog in de Jupiler Pro League actief zullen zijn. “We moeten er echter niet omheen draaien: mijn spelers staan nu voor hun eigen Champions League. Het behoud is ons doel en het is nú dat we die redding zullen verwezenlijken”, besloot Leye.