Verbruggen (Anderlecht) over periode Mazzu: “Moeilijk om op bank te zitten”

Verbruggen (Anderlecht) over periode Mazzu: “Moeilijk om op bank te zitten”

11-02-2023 12:45 Laatste update: 12:53
1

Bart Verbruggen is ondertussen absolute titularis tussen de palen bij RSC Anderlecht. Hij hield al vier clean sheets in zeven wedstrijden en toont daarmee zijn klasse onder Brian Riemer. Toen Felice Mazzu nog aan het roer stond moest de jonge doelman op de bank toekijken. 

Sinds Verbruggen bij Anderlecht is heeft hij 82 wedstrijden op de bank doorgebracht. "Vooral dit seizoen had ik het gevoel dat ik er vanaf het begin klaar voor was”, vertelt Verbruggen aan DH Sport. “Ik speelde in de U23's, maar ik wilde mezelf een stapje hoger laten zien, in het seniorenteam.”

In zijn eerste seizoen bij Anderlecht had hij al in de play-offs gespeeld toen Hendrik Van Crombrugge geblesseerd was. Hij deed het goed. “Ik voelde wel dat het snel ging. Maar toen ik op het einde van vorig seizoen de wedstrijd in Antwerpen speelde, voelde ik dat dit mijn niveau was. Dus ja, ik was teleurgesteld toen Mazzù me dit seizoen op de bank zette”, getuigt de doelman. 

“Het was moeilijk om geduldig te blijven. Ja, soms had ik het moeilijk. Maar laten we niet vergeten dat Hendrik Van Crombrugge ook een zeer goede keeper is. Dus ik wist dat het niet vanzelfsprekend zou zijn om zijn nummer één plek in te nemen."