Kompany wint voor de derde keer dit seizoen de Manager van de Maand-award

Kompany wint voor de derde keer dit seizoen de Manager van de Maand-award

10-02-2023 08:00
24

Vincent Kompany blijft het goed doen met Burnley. Het leverde onze landgenoot in de Sky Bet Championship de award van Manager van de Maand op. Het is al de derde keer keer dat Kompany dit seizoen die prijs in ontvangst mag nemen.

In oktober en december van vorig jaar ging Kompany al met de prijs aan de haal. Maar ook in januari moet de voormalige trainer van RSC Anderlecht weer plaatsmaken op zijn schouw om er een extra prijs op te zetten.

In januari bleef Burnley in de Engelse Tweede Klasse foutloos. Het won met 1-2 op het veld van Swansea City en er waren thuiszeges tegen Coventry City (1-0) en West Brom (2-1). In de stand staat Burnley op dit moment aan de leiding met 65 punten.

"Bedankt aan de spelers en staf van analisten over de medische mensen tot het keukenpersoneel. Het was een schitterend begin van het jaar en we hopen er een vervolg aan te breien. Ook een dank je wel aan de fans", aldus Kompany op de website van Burnley.

Dubbel feest bij Burnley
Bij Burnley mocht de champagne trouwens nog eens ontkurkt worden. Ian Maatsen werd immers verkozen tot Speler van de Maand. In het begin van het seizoen werd de twintigjarige Nederlandse linksachter nog aan Royal Antwerp FC gelinkt.