Vercauteren wil 'iets winnen' met Rode Duivels: “Ik zal ook op het veld staan”

Vercauteren wil 'iets winnen' met Rode Duivels: “Ik zal ook op het veld staan”

08-02-2023 18:18
7

Frank Vercauteren is de nieuwe technische directeur van de Rode Duivels. De voormalige coach van onder meer KRC Genk en RSC Anderlecht sprak over zijn taak bij de Belgische nationale ploeg.

Vercauteren zal niet alleen achter de schermen werken bij de Rode Duivels. "Ik zal wel op het veld staan, alleen zal ik er gewoon staan. Deze functie is iets wat ik al jaren in mijn hoofd heb. Als ik Domenico zijn visie wil snappen, zal ik ook op het veld staan. Ik zal niet alleen op mijn bureau zitten."

Vercauteren gaat samen met bondscoach Domenico aan het werk. "We gaan samen alles analyseren. Zoals Domenico zegt: het is nog te vroeg om alle details te bespreken. Wat en hoe zal in de komende dagen besproken worden. Bij is er één ding belangrijk in teamwork: je bezighouden met je eigen taak. De trainer is trainer en ik ben technisch directeur. Ik ben er om hem te helpen in de schaduw. Hij doet zijn job en daar heb ik alle respect voor."

Ook is Vercauteren ambitieus. "Ik ben hier om iets te winnen. Dat is de ambitie overal waar ik ga. Ik heb enkele zaken geweigerd, omdat die ambitie er niet aanwezig was. Winnen is natuurlijk niet simpel, want dat wil iedereen. Ik ben hier om mooie resultaten te realiseren", citeert Het Laatste Nieuws.