Engelse geruchten: United gaat grote schoonmaak houden, o.a. Maguire moet vrezen

Engelse geruchten: United gaat grote schoonmaak houden, o.a. Maguire moet vrezen

06-02-2023 09:25
2

Minimaal zes spelers zijn waarschijnlijk bezig aan hun laatste maanden bij Manchester United. Althans, dat meldt The Mirror. Volgens de boulevardkrant mogen Harry Maguire, Donny van de Beek, Eric Bailly, Alex Telles, Scott McTominay én Anthony Martial vertrekken.

Manchester United denkt volgens The Mirror aan een 'fire sale' om budget vrij te maken voor de komst van twee of drie topaankopen, waarmee Erik ten Hag volgend seizoen een serieuze gooi kan doen naar de eerste landstitel sinds 2013. Maguire, Bailly, Telles, McTominay en Martial zouden op de transferlijst staan. Ook Van de Beek wordt genoemd.

Maguire is de aanvoerder van Manchester United, maar zit vooral op de bank. McTominay en Martial lijken er beter op te staan bij Ten Hag, maar de United-leiding heeft de Schotse middenvelder en Franse aanvaller naar verluidt beschikbaar gemaakt voor een vertrek. Telles en Bailly worden dit seizoen al verhuurd aan respectievelijk Sevilla en Olympique Marseille, terwijl Van de Beek in de lappenmand zit met een zware blessure.

Manchester United hoopt zich in de zomer te versterken met spelers als Harry Kane (Tottenham Hotspur), Jude Bellingham (Borussia Dortmund) en Declan Rice (West Ham United), klinkt het. Kort na de komst van Ten Hag gaf de huidige nummer drie van de Premier League al zo'n 240 miljoen euro uit aan spelers als Antony, Lisandro Martínez, Tyrell Malacia en Casemiro.