KRC Genk blijft soeverein aan kop na zege in Ghelamco Arena

05-02-2023 20:16
65

KRC Genk heeft de volle buit gepakt op KAA Gent. Het kwam wel 1-0 achter, maar kon die scheve situatie helemaal omkeren tot 2-3.

KAA Gent begon uitstekend aan de partij. Na amper zeven minuten was het bingo. Hong werkte perfect af op een assist van Cuypers. KRC Genk had niet meteen een reactie in huis, maar scoorde zelf ook op de eerste kans. Paintsil bleef ijskoud en legde de bal rustig voorbij doelman Nardi.

KRC Genk kreeg door die goal meer vertrouwen en kon nog dreigen via Samatta en El Khannouss. Het was echter Fofana die nog de grootste kans kreeg. Hij raakte één op één niet voorbij doelman Vandevoordt.

Invallers maken verschil
KAA Gent bleef zich ook in de tweede helft tonen. De eerste doelkans was voor Fofana, die weer stootte op Vandevoordt. KRC Genk raakte moeilijk aan kansen, maar coach Wouter Vrancken deed een gouden wissel. Hij bracht Sor en die maakte meteen de 1-2. Trésor speelde hem perfect aan en Sor ramde zijn voorzet binnen, een aanval volgens het boekje.

KAA Gent ging nog voor een slotoffensief, maar in minuut 86 leek dat even afgelopen. Arokodare mocht van dichtbij zijn eerste doelpunt in de Belgische competitie maken. Die 1-3 bleek niet de doodsteek en even later milderde Depoitre tot 2-3. Verder dan dat kwamen de Buffalo's niet meer.