Varane stopt als international van Frankrijk: 'Ik heb het gevoel dat ik stik'

Varane stopt als international van Frankrijk: 'Ik heb het gevoel dat ik stik'

05-02-2023 12:01
3

Dat Raphaël Varane al op 29-jarige leeftijd een punt zette achter zijn interlandcarrière, stuit in Frankrijk op het nodige onbegrip. De verdediger van Manchester United verklaart zijn keuze door naar de bomvolle kalender te wijzen.

Varane maakte deze week bekend dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor Frankrijk, waarvoor hij 93 interlands speelde. "Ik heb alles gegeven, fysiek en mentaal. Maar spelen op het allerhoogste niveau is alsof je in een wasmachine zit. Je speelt altijd en het stopt nooit", zegt hij bij Canal+.

De wereldkampioen van 2018 luidt de noodklok. "De schema's zijn overvol, we spelen non-stop. Op dit moment voelt het alsof ik stik en de speler Varane het mens Varane opslokt", stelt hij. De mandekker concludeert dat hij zijn verplichtingen voor United niet langer kan combineren met Les Bleus. Zo stond hij negen dagen na de verloren WK-finale tegen Argentinië alweer in de basis bij The Mancunians.

Bondscoach Didier Deschamps lijkt desondanks verrast door de keuze van Varane. "Het is niet iets waar ik blij van word", stelt de Franse keuzeheer bij RMC Sport. "Alleen hij weet waarom hij deze beslissing heeft genomen. Ik had liever gezien dat hij langer had gewacht, maar ik bedank hem voor alles."