Varane laat Frankrijk achter in shock: United-verdediger stopt als international

Varane laat Frankrijk achter in shock: United-verdediger stopt als international

02-02-2023 14:35
2

Raphaël Varane heeft per direct een punt gezet achter zijn interlandcarrière bij Frankrijk. De 29-jarige verdediger deelt zijn verrassende besluit donderdag via sociale media.

Varane was tijdens het WK in Qatar nog basisspeler bij Les Bleus, die in de finale verloren van Argentinië. Het blijkt het laatste optreden van de Manchester United-mandekker voor de nationale ploeg te zijn geweest. Franse media weten dat de fysieke en mentale slijtage de hoofdredenen zijn van zijn keuze.

'Dat ik tien jaar lang mijn land heb mogen vertegenwoordigen was een hele grote eer', stelt Varane in een verklaring. 'Ik voelde altijd enorme trots om het blauwe shirt te dragen. Ik voelde de plicht om altijd alles te geven, met mijn hart te spelen en alles te winnen. Ik heb hier enkele maanden over nagedacht en heb besloten dat dit het juiste moment voor mij is om te stoppen als international. Ik zal de momenten met jullie zeker missen, maar het is tijd voor de nieuwe generatie om het over te nemen. We hebben veel getalenteerde spelers, die er klaar voor zijn en een kans verdienen.'

Varane debuteerde op negentienjarige leeftijd voor Frankrijk en speelde uiteindelijk 93 interlands. De wereldtitel in 2018 was zijn hoogtepunt. Hij is na Hugo Lloris en Steve Mandanda de derde speler speler die afzwaait na het eindtoernooi in Qatar.

Met verdedigers als Dayot Upamecano, Ibrahima Konaté en Axel Disasi heeft bondscoach Didier Deschamps flink wat opties die zich over de erfenis van Varane kunnen ontfermen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Raphael Varane (@raphaelvarane)