'Waardeloze transfers van Anderlecht, die Fredberg is niet goed bij zijn knikker'

'Waardeloze transfers van Anderlecht, die Fredberg is niet goed bij zijn knikker'

05-02-2023 11:32
60

Bij RSC Anderlecht heeft men een opvallende transferperiode achter de rug, waarin er uiteindelijk amper nieuwelingen werden gehaald. Dat zorgde voor flink wat kritiek van de eigen achterban, al was CEO of Sports Jesper Fredberg toch tevreden na de transferperiode. Johan Boskamp begrijpt er niets van.

Anderlecht nam afscheid van onder andere Julien Duranville, Fabio Silva en Anouar Ait El Hadj, maar haalde amper vervangers in huis. Toch gaf Fredberg aan niet teleurgesteld te zijn. "Ik ben tevreden over de transferperiode", klonk het bij MauveTV. "We hebben de selectie 'opgeruimd' en gezorgd dat de huidige spelers hongerig zijn."

Maar Boskamp begrijpt amper iets van de uitleg van Fredberg. In Het Belang van Limburg haalt hij stevig uit. “Wat een waardeloze transfers ook", spreekt de Nederlandse analist en ex-trainer van Anderlecht duidelijke taal.

"Anders Dreyer is de enige die er wat bovenuit steekt, maar die is mislukt bij Heerenveen, hé. Als ik dan Fredberg hoor zeggen dat hij de transferperiode van Anderlecht best geslaagd vindt, denk ik: die is niet goed bij z'n knikker. Zeker omdat ze zich op de laatste dag nog een kloot lieten aftrekken door KRC Genk", geeft Boskamp aan.