Ten Hag lovend over aanwinst: 'Hij is heel goed, zagen direct hoe fit hij is'

Ten Hag lovend over aanwinst: 'Hij is heel goed, zagen direct hoe fit hij is'

03-02-2023 14:44

Trainer Erik ten Hag maakt zich met Manchester United op voor de wedstrijd tegen Crystal Palace en dat doet hij met aanwinst Marcel Sabitzer. Ten Hag gaat ook in op de beslissing van Raphaël Varane om te stoppen bij Frankrijk.

"We moeten ons altijd concentreren, wat er ook gebeurt. Het is ons werk. Twee weken geleden speelden we slecht tegen Crystal Palace", zegt de oefenmeester in aanloop naar de wedstrijd. "We waren maar voor 90 procent gefocust. Dat zal zaterdag beter moeten." The Red Devils kunnen beschikken over winteraanwinst Marcel Sabitzer, bevestigt Ten Hag. "Hij zal betrokken zijn in het duel. Hoe goed hij is? Enorm goed. Hij heeft nog maar één keer getraind, maar we zagen direct hoe fit hij is."

"Ik had ook geen andere verwachtingen, omdat hij van Bayern München komt. In Duitsland is de conditie altijd goed. Hij is er klaar voor om te spelen." Het afscheid van Varane bij de Franse ploeg kwam eerder deze week onverwachts. Ten Hag is er niet rouwig om. "Voor United denk ik dat het goed nieuws is. Rapha heeft alles bereikt met club en land. Ik heb veel respect en ben blij dat hij zijn volledige energie nu in het team stopt." 

Ten Hag weigerde om in te gaan op de situatie van Mason Greenwood, waarvan donderdag bekend werd dat hij is vrijgesproken. "Ik kan alleen maar verwijzen naar het statement van de club", besluit hij.