Varane krijgt volle laag na stoppen bij nationale ploeg: 'Hij kan dit niet doen'

Varane krijgt volle laag na stoppen bij nationale ploeg: 'Hij kan dit niet doen'

03-02-2023 14:04
2

Raphaël Varane heeft stevige kritiek uit eigen land gekregen op zijn besluit te stoppen bij het Franse nationale elftal. Oud-voetballer Jérôme Rothen heeft geen enkel goed woord over voor de beslissing van de stopper en noemt het zelfs een ramp.

"Hij kan dit niet doen", begint Rothen aan zijn relaas in zijn podcast bij RMC Sport. "Ik vind dat hij op zijn leeftijd, spelend op het allerhoogste niveau een plicht heeft. Je moet je talent beschikbaar stellen voor je land, hij kan zoiets niet zomaar doen. Varane steekt alle concurrentie bij Frankrijk in zijn zak, daarom doet hij nu echt iets heel erg doms met deze beslissing."

De 41-jarige Rothen speelde zelf voor onder andere Paris Saint-Germain, AS Monaco en Rangers FC. Hij speelde dertien interlands voor Frankrijk. Rothen denkt dat er iets anders achter het stoppen van de mandekker van Manchester United zit. "Ik kan me niet voorstellen dat een speler van 29 zomaar stopt bij een nationale ploeg. De sfeer binnen dat team moet niet goed zitten, anders kan het niet dat hij op zijn 29e al stopt."

Varane kwam donderdag met zijn beslissing naar buiten. "Ik heb hier al maanden over nagedacht, maar ik voel dat dit het juist moment is om af te zwaaien als international van Frankrijk."