Fredberg niet ontevreden na wintermercato Anderlecht: Slimmer de zomer in

Fredberg niet ontevreden na wintermercato Anderlecht: "Slimmer de zomer in"

02-02-2023 21:00
28

Bij RSC Anderlecht werden flink wat aanwinsten verwachten, maar kwamen er uiteindelijk amper versterkingen bij. Dat zorgde voor flink wat ontevredenheid bij een deel van de achterban. CEO of Sports Jesper Fredberg nuanceert.

"Kijk, spelers kopen is gemakkelijk", geeft hij aan bij Sporza. "Ook dinsdag boden zich nog veel opties aan. Moet je dan snel vijf spelers kopen om de fans te sussen? Het verleden toont aan dat dat niet werkt", klinkt het.

Volgens Fredberg zal de strategie van deze winter ervoor zorgen dat Anderlecht de volgende transferperiode wel kan toeslaan. "Komende zomer kunnen we agressief zijn en de spelers halen die we écht willen", gaat Fredberg verder. "Nu kunnen we op een goeie manier iedereen beoordelen. We zullen veel slimmer de zomer ingaan."

"We hebben nu gewerkt om een financiële marge te creëren voor de zomer", geeft Fredberg nog aan. "Die zullen we met grote verwachtingen ingaan. Het is goed dat we nu wat geld hebben kunnen sparen om in de zomer strijdvaardig te zijn. Volgend seizoen zullen we hopelijk een pak beter zijn dan nu", besluit hij.