Demon na klap stadiondossier voor Club Brugge: ''Tijd begint nu echt te dringen''

Demon na klap stadiondossier voor Club Brugge: ''Tijd begint nu echt te dringen''

02-02-2023 14:05
61

Club Brugge heeft een nieuwe tegenslag moeten verwerken omtrent het stadiondossier. De Raad van Vergunningsbetwistingen heeft de doorslaggevende omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuw stadion vernietigd. Brugse schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon reageert.

''De tijd begint nu echt te dringen: het Jan Breydelstadion is op, en zal binnen enkele jaren mogelijk ook Europees worden afgekeurd'', vertelde Demon aan Het Nieuwsblad over de urgentie van een nieuwe voetbaltempel.

''Het stadsbestuur leest momenteel zeer grondig het arrest, en gaat met de betrokken partijen rond de tafel zitten om te bekijken wat de best mogelijke situatie is'', zei Demon vervolgens over de intentie om er alsnog het beste van te maken.

''Het wordt na al die jaren steeds moeilijker om positief te blijven maar toch blijf ik geloven in een goede afloop van dit dossier, zodat we het Brugse voetbal ook in de toekomst verder op de kaart kunnen zetten'', aldus de Brugse schepen, die alles op alles wil zetten om het dossier tot een goed einde te brengen.

De plannen van Club Brugge voor een nieuw stadion dateren alweer uit 2006. Club Brugge, dat zich jaar na jaar bewijst als topploeg van de Jupiler Pro League, wil zich verzekeren van goedkeuring voor deelname aan Europese competities in de toekomst.

De club speelt op het moment zelfs in de tweede seizoenshelft van de Champions League. Blauw-Zwart treedt 15 februari aan tegen Benfica in de achtste finale van het meest prestigieuze Europese toernooi.