Jbari en Wilmots over Tedesco bij Rode Duivels: “Een beetje teleurgesteld”

Jbari en Wilmots over Tedesco bij Rode Duivels: “Een beetje teleurgesteld”

01-02-2023 09:57
9

De Rode Duivels hebben een nieuwe bondscoach beet te hebben. Dominic Tedesco werd als sinds maandag naar voor geschoven als de grote kandidaat voor de vacante positie. Marc Wilmots en analist Nordin Jbari geven hun kijk op de aanstelling.

Op de Tribune had het duo het over de keuze van Tedesco als toekomstig coach van de Rode Duivels. De voormalige trainer van Schalke 04 en Leipzig heeft het aanbod aanvaard hebben en dus de nieuwe T1 van de Rode Duivels worden. Dat schrijft La Dernière Heure op haar website. 

Wilmots heeft duidelijk zijn twijfels bij de aanstelling. Hij haalt aan dat Tedesco zeker al strepen heeft verdiend maar dat hij mogelijk niet geschikt is als bondscoach. "Hij is een coach/computer. Zo noemen we ze. Je hebt een pak en een laptop en het werkte goed”, aldus Wilmots. 

Jbari lijkt dezelfde twijfels te hebben bij de aanstelling. "We zullen misschien nooit een coach hebben waarmee iedereen tevreden is”, klonk het bij Jbari die toch een nuance leek te leggen. "Toen we een gouden generatie hadden, wilden we een naam die al iets gewonnen had. Ik hoop dat hij het heel goed zal doen. We hebben een heel team samengesteld om deze coach te vinden en nu ben ik een beetje teleurgesteld," zei hij.