Bayern rondt verrassende megatransfer af

OFFICIEEL: Bayern pakt uit en rond transfer Cancelo (Man City) af

31 januari om 12:26
Laatste update: 31 januari om 12:32

De kogel is door de kerk: João Cancelo verruilt Manchester City op huurbasis voor Bayern München. Der Rekordmeister heeft ook een koopoptie weten te bedingen.

De huurtransfer van Cancelo kwam pas aan het einde van de winterse transferwindow op gang. Bij Bayern is Noussair Mazraoui geblesseerd en daardoor wilde de Duitse kampioen een nieuwe rechtsback halen. Cancelo past in dat plaatje, ondanks dat hij bij City vooral als linksback speelt.

"We zijn heel blij dat João Cancelo voor Bayern gaat spelen. We huren hem en hebben de mogelijkheid om hem in de zomer definitief aan te trekken", vertelt technisch directeur Hasan Salihamidzic. Naar verluidt bedraagt de koopoptie zeventig miljoen euro. "João is een speler waar wij al langer aan denken, want wij waarderen zijn kwaliteiten. Hij past perfect in ons systeem met zijn aanvallende speelstijl en dynamiek."

De Portugese vleugelverdediger was voor het WK nog basisspeler bij Manchester City, maar in Qatar ging het mis. Hij kwam op de bank terecht bij Portugal en keerde vol frustratie terug in het Etihad Stadium. Toen Pep Guardiola hem ook op de bank zette, ging het van kwaad tot erger, stellen Engelse media. Om de harmonie in de selectie te bewaken, stemt de Catalaanse manager daarom in met een transfer.

"Bayern is een geweldige club, één van de beste ter wereld", stelt Cancelo. "Het is een enorme motivatie om samen te gaan spelen met deze buitengewone spelers. Ik weet dat deze club en dit team leven voor titels. Ik ben hongerig naar succes en zal mijn uiterste best doen."