OFFICIEEL: PSV ziet miljoenenaankoop Max richting Eintracht Frankfurt verhuizen

OFFICIEEL: PSV ziet miljoenenaankoop Max richting Eintracht Frankfurt verhuizen

31-01-2023 11:45

Philipp Max gaat PSV definitief op huurbasis verlaten. De Duitse linksback speelt het komende half jaar voor het Eintracht Frankfurt van Tuta (ex-KV Kortrijk) en Daichi Kamada (ex-STVV). De Europa League-winnaar heeft ook een optie tot koop bedongen.

Doordat PSV er financieel niet heel goed voor staat, wilde het graag meewerken aan een tijdelijke exit van Max. De international was namelijk een grootverdiener in Eindhoven. Bij Frankfurt heeft Juventus-huurling Luca Pellegrini recent een blessure opgelopen. De Bundesliga-club is daardoor uitgekomen bij Max, omdat de bezetting anders erg dun was op de linksbackpositie. Frankfurt heeft ook een optie tot koop weten te bedingen in de deal. Het is niet bekend hoe hoog die is.

In de zomer van 2020 pikte PSV Max voor een kleine acht miljoen euro op bij FC Augsburg. In zijn eerste half jaar in het Philips Stadion presteerde de back goed, maar daarna ging het een stuk minder. Bij Eintracht wordt Max herenigd met zijn goede vriend Götze, die tot vorige zomer ook bij PSV speelde.

Eintracht Frankfurt staat op dit moment zesde in de Duitse Bundesliga. De club die vorig jaar de Europa League won doet ook nog mee in de Champions League. In totaal speelde Max 117 wedstrijden in het shirt van PSV. Hij maakte acht doelpunten voor de Eindhovenaren en gaf twintig assists als linksback. Hij won één keer de Johan Cruijff Schaal en twee keer de KNVB Beker.