El Khannouss spreekt over vertrek bij Genk: Ga ik KDB eruit spelen bij Man City?

El Khannouss spreekt over vertrek bij Genk: "Ga ik KDB eruit spelen bij Man City?"

29-01-2023 18:31 Laatste update: 18:32
5

Bilal El Khannouss brak dit seizoen helemaal door bij KRC Genk en heeft zich al in de kijker gespeeld van flink wat clubs. De Marokkaan kan komende zomer Genk al verlaten, maar wil wel de juiste keuze maken.

De voorbije weken werden clubs als Manchester City, PSG, Napoli en Ajax al genoemd als potentiële bestemmingen voor El Khannouss. In een gesprek met RTBF laat hij zich uit over een mogelijke transfer. "Of ik een carrièreplan heb? Ik denk dat het voor mijn progressie geen goed idee is om direct naar een topclub te gaan", geeft hij aan.

El Khannouss staat voor een moeilijke keuze, maar lijkt niet te gaan kiezen voor een Europese topclub. "Ik ben achttien jaar en dan is progressie maken het belangrijkst, maar dat kan alleen door te spelen. En zie je me al naar Manchester City gaan en Kevin De Bruyne uit de ploeg spelen", aldus El Khannouss.

"Een tussenstap zou beter zijn", geeft de middenvelder aan, die niet uitsluit dat hij ook bij Genk blijft. "Maar zoals de voorzitter al zei, doe ik zeker het seizoen hier uit en blijf ik daarna nog een jaar. Daarna kan ik eventueel door de grote poort vertrekken. Wat daarbij telt, is de kwaliteit van het sportieve project. Al ben je in voetbal nooit ergens zeker van", besluit hij.