Geraerts (Union) over vertrek Vanzeir: “We moeten een andere spits vinden”

27 januari om 18:41
Laatste update: 27 januari om 17:58

Dante Vanzeir is opnieuw niet opgenomen in de Union-selectie voor trip naar Charleroi. Een vertrek richting de New York Red Bulls is nakende. Karel geraerts getuigt over de situatie rond zijn spits. 

Dante zal al zeker deze zaterdag niet spelen voor Union in Charleroi. De 24-jarige aanvaller zal zich naar alle waarschijnlijkheid aansluiten bij de New York Red Bulls. De spits moet wel nog slagen voor zijn medische tests. “Hij was vrijdag niet op de club omdat hij voor zijn medische testen ging", zei coach Karel Geraerts. “We stevenen af op een vertrek en het is logisch dat hij niet in mijn ploeg zit”, vervolgt de keuzeheer van Union. 

Het vertrek van Vanzeir zou een groot gat achterlaten in de aanval van Union. Zijn doelpunten zullen ongetwijfeld gemist worden. Er zal hoe dan ook een vervanger moeten gevonden worden als Vanzeir vertrekt. Onder de genoemde namen circuleert de laatste uren die van Yorbe Vertessen. De PSV-spits staat naar verluidt in de belangstelling van Union, maar ook van Antwerp en enkele Duitse clubs.

“Ik kan alleen maar zeggen dat als Dante vertrekt, we een andere spits moeten vinden om hem te vervangen," getuigt Geraerts. “Persoonlijk zit ik midden in de voorbereiding van de wedstrijd tegen Charleroi, maar de directie doet haar werk. Ik heb er alle vertrouwen in”, gaat Geraerts verder. “Undav's terugkeer? Soms zijn er vreemde geruchten... Undav komt niet terug naar ons, hij wil zijn kans grijpen in Engeland en daar slagen.”