Gent rekent zich nog lang niet rijk: "Het wordt nog heuse strijd met Club Brugge"

27 januari 2023 om 16:16

Als KAA Gent zich dit weekend niet laat verrassen door Cercle Brugge, duikt het februari al zeker in op een plekje in de top-vier. Daarmee zou het onder meer titelverdediger Club Brugge achter zich houden. Hein Vanhaezebrouck beseft echter dat de weg nog bijzonder lang is. 

Sinds de afgelopen speeldag, toen Gent met 0-3 bij Sint-Truiden won en Club Brugge niet voorbij Sporting Charleroi geraakte (2-2), staan De Buffalo's boven de rivaal uit Brugge. Dat noemt Vanhaezebrouck niet meer dan een momentopname. "Het wordt nog een heuse strijd met Club Brugge voor de top-vier", waarschuwt de trainer.

Vanhaezebrouck kruipt zelfs graag in de rol van underdog. "Iedereen verwacht Club op plaats vier, maar de realiteit is dat wij daar nu staan. Club is nog wat zoekende, maar dat was vorig seizoen ook zo voor ons en plots waren we vertrokken." Toen leek Union Saint-Gilloise op weg naar de titel, tot Blauw-Zwart er in de Champions Play-Off alsnog op en over ging.

Als eerste tussenstation in de missie om Club Brugge voor te blijven bezoekt Gent het verraderlijke Cercle Brugge. "Ons programma is moeilijk, met om te beginnen dus Cercle. Sinds de coachwissel is dat een heel moeilijk te bespelen ploeg geworden. Cercle zet heel hoog druk en houdt dat vooral ook erg lang vol. Het wordt een uitdaging om daar te winnen", luidt de voorbeschouwing van Vanhaezebrouck.