‘KAA Gent en supporters zitten op de blaren na rellen Gent-Club Brugge’

‘KAA Gent en supporters zitten op de blaren na rellen Gent-Club Brugge’

27 januari - 15:45
1

De rellen tussen KAA Gent en Club Brugge-supporters van afgelopen november blijven niet zonder gevolg. Zo hebben twaalf supporters van KAA Gent een stadionverbod gekregen en zal het sfeervak sluiten wanneer er nieuwe problematische situaties ontstaan.

De consequenties
De situatie in november liep dusdanig uit de hand dat dit niet zonder gevolg kon blijven. ‘Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal heeft deze week een voorwaardelijke sluiting van Vak 225 voor één wedstrijd uitgesproken. De voorwaardelijke sanctie is ingegaan op 25 januari en loopt gedurende een jaar. Bij nieuwe incidenten binnen die periode wordt Vak 225 effectief gesloten voor één wedstrijd. Er is ook een boete van 15.000 euro uitgesproken voor het gebruik van vuurpijlen en het haatdragend spandoek’ zo meldt Het Nieuwsblad.

Er zijn meerdere straffen uitgedeeld voor individuele supporters. Elf supporters van KAA Gent hebben een stadionverbod gekregen tussen de drie en 24 maanden. De hoofdoorzaak hiervan is omdat zij dit deden op de familietribune. Voor het gebruik van vuurwerk heeft een supporter een stadionverbod van 27 maanden gekregen.

De heftigheid van de rellende supporters was dusdanig dat het de 2-0 overwinning van Genk overschaduwde. Voorbeelden van het grensoverschrijdende gedrag zijn de spandoeken met daarop dood verwensingen richting Roman Yaremchuk en rellen buiten de Ghelamco Arena. De beangstigende sfeer liep door in het familie vak, en zo voelden zelfs kinderen zich bedreigd door de situatie. Voorzitter Ivan De Witte vond dit onacceptabel.

Sfeer zonder geweld
KAA Gent is in gesprek gegaan met zijn supporters. “Bij sfeer maken hoort geen geweld, de club en voorzitter Ivan De Witte zijn de voorbije maanden meermaals in overleg gegaan met de harde kern en de supportersraad. Die gesprekken verliepen in een goeie sfeer en waren constructief”, zegt KAA Gent.

KAA Gent heeft zijn supporters nodig als supporters, niet als relschoppers. “KAA Gent heeft zijn supporters hard nodig en is ervan overtuigd dat er veel goeie intenties zijn om sfeer te maken in het stadion. Van beide kanten werd het engagement uitgesproken om daar samen zo goed mogelijk aan te werken.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie