Guardiola lyrisch over Arteta: Hij zou hier de allerbeste trainer zijn geworden

Guardiola lyrisch over Arteta: "Hij zou hier de allerbeste trainer zijn geworden"

26 januari - 17:51
2

Manchester City en Arsenal staan aanstaande vrijdag tegenover elkaar in de FA Cup. Naast het feit dat het een topwedstrijd is, is het voor City-manager Pep Guardiola ook een weerzien met zijn voormalig leerling Mikel Arteta, die nu aan het roer staat bij The Gunners.

Arteta, die momenteel met Arsenal aan kop gaat in de Premier League, was in het verleden drie jaar werkzaam als assistent-trainer van Guardiola. In 2019 koos de oud-middenvelder ervoor om op zijn eigen benen te staan. "Ik weet zeker dat als ik zou zijn vertrokken, hij hier de allerbeste trainer zou zijn geworden", aldus Guardiola, die op de persconferentie van donderdag lyrisch was over zijn landgenoot. 

"Ik verlengde alleen mijn contract, sorry daarvoor. Daardoor is hij vertrokken. Iedereen heeft dromen. Hij kon terugkeren bij de club waar hij altijd aanvoerder en fan van is geweest. Als wij met City scoorde, juichte hij altijd. Behalve tegen Arsenal, hij houdt van die club."

Guardiola heeft veel begrip voor de clubliefde van Arteta. "Ik ben niet iemand die hem dan gaat overtuigen om bij mij te blijven. Als ik hier assistent was en FC Barcelona belde mij, dan zou ik ook meteen gaan. Om Arsenal opnieuw succesvol te laten zijn is er mer nodig dan één titel. Ze moeten hun eigen identiteit weer aannemen. Hij vertrouwt de club en de club vertrouwt hem." De aftrap van het duel is vrijdag om 21.00 uur. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s