UPDATE: 'Transfer Vanzeir zo goed als rond, wachten op 31 januari'

UPDATE: 'Transfer Vanzeir zo goed als rond, wachten op 31 januari'

25-01-2023 08:00 Laatste update: 26-01-2023 19:45
32

Dante Vanzeir is op weg naar New York Red Bulls. Union en de club uit de Verenigde Staten naderen bijna een akkoord over de transfersom. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

New York Red Bulls zou de 24-jarige centrumspits er graag bij hebben tijdens het tweede oefenkamp in Californië als voorbereiding op het nieuwe seizoen. New York Bulls treedt namelijk over een maand, op 25 februari, aan tegen Orlando City SC. Dat is de eerste competitiewedstrijd van de club uit New York in het nieuwe Major League Soccer-seizoen.

Opmerkelijk, in afwachting van het akkoord volgt New York Red Bulls-coach Gerhard Struber Vanzeir al op Instagram. Dit zagen we in de zomer ook bij Fabio Silva. Toen begon Tim Matthys van RSC Anderlecht Fabio Silva te volgen alvorens de deal van Portugees rond was. Beide heren zijn ondertussen wel weg in Brussel. 

Vanzeir kwam in de zomer van 2020 over van KRC Genk. Hij hielp de club mee aan promotie en aan een geweldig seizoen in de Jupiler Pro League. Vanzeir speelde dit seizoen 20 wedstrijden voor Union. De spits werkte de bal tijdens deze matchen tien maal in het doel en leverde twee assists aan ploegmaats. Vanzeir staat op dit moment met Union op de tweede plek in de Jupiler Pro League.

Update: De transfer van Dante Vanzeir lijkt in kannen en kruiken. Het Nieuwsblad meldt dat er nu ook een mondeling akkoord tussen de clubs is bereikt. Union krijgt naar verluidt zo’n vijf miljoen euro en er ligt een contract voor vier jaar klaar.

Update: Dra legt Vanzeir zijn medische testen af bij de club uit New York. Volgens Het Laatste Nieuws vliegt de aanvaller volgende week richting de Verenigde Staten. Niets lijkt een transfer nog in de weg te staan. De kans is groot dat Vanzeir op 31 januari zijn handtekening onder een contract bij New York Red Bulls. Dan opent immers de transfermarkt in de MLS.