Arsenal is een geweldige club, maar Ten Hag speelde belangrijke rol

"Arsenal is een geweldige club, maar Ten Hag speelde belangrijke rol"

24 januari - 13:29
3

De aanwezigheid van Erik ten Hag gaf de doorslag voor Lisandro Martínez om Manchester United te verkiezen boven Arsenal. Dat vertelt zaakwaarnemer Bas Schothorst in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. 

De Londenaren leken lange tijd de beste papieren te hebben in de strijd om Martínez, maar uiteindelijk gingen United en Ten Hag met de ex-Ajacied aan de haal. "Dat is ook een proces van enkele maanden geweest. We hadden contact met verschillende topclubs en uiteindelijk heeft de aanwezigheid van Ten Hag bij United wel een belangrijke rol gespeeld", stelt Schothorst, namens Essel Sports één van de belangenbehartigers van Martínez.

"Dat is ook logisch. Ten Hag kent hem, heeft met hem gewerkt en weet wat hij aan Martínez heeft. Het is natuurlijk geweldig om te zien dat dit leidt tot zijn huidige prestaties", vervolgt Schothorst, die de aanwezigheid van de Nederlander 'absoluut een belangrijke factor' noemt. "Voor de speler is dit iemand in wie hij vertrouwen heeft. Anderzijds is Arsenal ook een geweldige club, maar je moet een keuze maken. Je kunt moeilijk voor beide clubs spelen." The Gunners strikten maandag alsnog een verdediger: Jakub Kiwior kwam in beeld na de afwijzing van Martínez.

De Argentijnse wereldkampioen maakt ondertussen indruk in Engeland. Hij bewijst daarmee het ongelijk van analisten als Jamie Carragher, die 'ervan overtuigd was dat het nooit ging werken' vanwege zijn geringe lengte. "Hij heeft laten zien dat je met een bepaalde mentaliteit heel ver kunt komen. Dat laat hij nu zelfs zien in de Premier League en op het WK. Dat is echt een voorbeeld. Iedereen dacht: een centrale verdediger van 1.78 meter in de Premier League, dat kan helemaal niet. Maar hij bewijst dat dat onzin is. Hij compenseert het ruimschoots met zijn instelling."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie