Westerlo zet geen druk op de top vier, Essevee kruipt achterin niet weg

21-01-2023 17:56
13

Het duel tussen Zulte Waregem en KVC Westerlo heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. De bezoekers kwamen aan de Gaverbeek al snel op voorsprong, maar na de rust zette Jelle Vossen de 1-1 eindstand op het bord.

Zulte Waregem keerde met een zege terug uit Anderlecht, maar was tegen Westerlo al na 9 minuten op achtervolgen aangewezen. Na een voorzet van De Cuyper toonde Foster zich het sterkste in het duel en Neustädter klaarde nadien simpel de klus.

Na de openingsgoal knokte Zulte Waregem zich terug in de partij, maar het was wachten op invaller Vossen voor een doelpunt. Nadien kregne beide ploegen nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Weinig verschuivingen in de stand
In de stand telt Westerlo nu 31 punten. Dat zijn er 5 minder dan Club Brugge. Blauw-Zwart staat op de 4e plaats, die recht geeft op een Play-Off 1 ticket. Onderin blijft Zulte Waregem op de 16e plaats staan, nu wel met 20 punten. Achtervolgers KV Oostende (17 punten) en Seraing (15 punten) komen deze speeldag nog in actie.