Miljoenentransfer Madueke stelt zich voor: 'Chelsea is de beste club van Londen'

Miljoenentransfer Madueke stelt zich voor: 'Chelsea is de beste club van Londen'

21-01-2023 14:27
6

Noni Madueke hoefde niet lang na te denken toen Chelsea voor hem aanklopte. De twintigjarige aanvaller stelt trots te zijn op zijn toptransfer van PSV naar de Premier League-grootmacht.

Madueke speelde in de jeugd van stadgenoot Tottenham Hotspur, maar slaat Chelsea hoger aan. "Ik ben verheugd om het team te helpen. Londen is mijn thuisstad en Chelsea is de beste club van Londen", vertelt hij op de clubsite. "Ze hebben veel jonge, getalenteerde spelers. Dat is erg opwindend. Ik voel mij gezegend dat ik van dit project deel mag uitmaken en hoop er snel de vruchten van te plukken."

De rechtsbuiten tekende vrijdag een contract tot medio 2030 op Stamford Bridge, met de optie voor nog een seizoen. Hij legt uit wat de Chelsea-fans kunnen verwachten. "Ik houd ervan om de bal te krijgen en voor opwinding te zorgen. Ik wil mijn tegenstanders opzoeken, ze passeren, kansen creëren en doelpunten maken", stelt Madueke, die Eden Hazard zijn favoriete speler ooit noemt bij The Blues. "Voor hem kwamen de fans van hun stoel. Er zijn zeker vergelijkingen, ik hoop op een dag net zo goed te worden."

PSV ontvangt zo'n 38 miljoen euro voor Madueke. De Engelsman was vier seizoenen actief in Eindhoven.