Parker: Ik voel dat er angst in de ploeg sluipt wanneer we op voorsprong komen

Parker: "Ik voel dat er angst in de ploeg sluipt wanneer we op voorsprong komen"

18-01-2023 15:01
7

Scott Parker wacht nog op zijn eerste zege als trainer van Club Brugge. Na een 3-1-nederlaag bij KRC Genk hield de regerende landskampioen afgelopen zondag slechts een punt over tegen RSC Anderlecht (1-1), ondanks zowat 90 minuten lang dominantie. Op het veld van Sint-Truiden moet het dan maar gebeuren, beseft de Brit.

Voorlopig laat Parker zich nog niet op stang jagen omdat er nog geen overwinning uit de bus viel. "We hebben twee zware wedstrijden gehad en eigenlijk moesten we altijd gewonnen hebben van Anderlecht", weerlegt hij op zijn persconferentie. Uit zowat alle data en statistieken blijkt dat Club Brugge een klasse beter was, merkt Parker op. "Dan valt er in de laatste minuten nog zo’n bal binnen... Zo’n wedstrijd maak je niet vaak mee. Het was een freak game."

Niettemin wil Parker het positieve onthouden van de Klassieker. Hij zag een heleboel "bemoedigende signalen". "We waren dominant en na de rust was het gewoon wachten tot die goal viel. Ze kregen werkelijk geen kans", klinkt het. Dat betekent niet dat Club Brugge zichzelf niets te verwijten had. Vooral in de efficiëntie is er snel beterschap nodig.

Parker is daar zelf ook van overtuigd. Hij sprak eerder zelfs van een "mentaal probleem". "Dat was waarschijnlijk al zo voor ik hier was. Maar ik voel dat er angst in de ploeg sluipt wanneer we op voorsprong komen. Ook tegen Anderlecht gingen we plots weer lager staan", aldus de trainer. "Ergens begrijp ik dat: het team is bezig aan een slechte reeks en je bent bang om die drie punten weg te geven." Toch wil Parker dat euvel vlug verhelpen, "want dat psychologisch aspect mag ons geen parten spelen."