KRC Genk trekt aan het langste eind in spektakelstuk tegen Westerlo

17-01-2023 22:40
87

Westerlo en KRC Genk namen het tegen elkaar op. In een spektakelrijke wedstrijd trok de leider van de competitie uiteindelijk aan het langste eind: het werd 2-3.

Vincent Kompany keek vanaf de tribune toe en zag dat KRC Genk al na zeven minuten op voorsprong kwam. Aziz Ouattara kopte de 0-1 tegen de netten. Westerlo deed goed mee, maar KRC Genk was superefficiënt. Na 25 minuten was het Paintsil die de 0-2 kon maken na een blunder achterin bij Westerlo. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Westerlo beter en beter in de wedstrijd. Tien minuten na de pauze kreeg Van den Keybus een penalty na een duw in de rug van Cuesta. De Cuyper zette de licht gegeven elfmeter om. Even later stonden de bordjes gelijk na een heerlijke pegel van Van den Keybus.

Het spektakel op het Kuipje was echter nog niet gedaan want in minuut 64 zorgde Munoz met een omhaal voor de 2-3. De wedstrijd bleef over en weer gaan, maar doelpunten vielen er niet meer ondanks een VAR-momentje. Boucaut gaf eerst een penalty voor Westerlo, maar die werd tenietgedaan door de videoref.

In de slotfase hield Maarten Vandevoordt KRC Genk ook recht met een knappe redding. Zo bleef de eindstand bij 2-3 voor KRC Genk.