OFFICIEEL: KAA Gent strikt met Piatkowksi een nieuwe verdediger

17 januari 2023 om 10:03
Laatste update: 17 januari 2023 om 10:15

Kamil Piatkowksi mag zich minstens tot het einde van dit seizoen een speler van KAA Gent noemen. De Buffalo's nemen de verdediger tijdelijk op huurbasis over van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

De voorbije dagen liet Gent Elisha Owusu (AJ Auxerre) en Andreas Hanche-Olsen (FSV Mainz 05) gaan. Ditmaal is er binnenkomend transfernieuws te melden vanuit de Ghelamco Arena. De komende maanden kan Gent immers een beroep doen op de diensten van Piatkowksi. De Buffalo's huren de 22-jarige Pool tot juni 2023. Over een eventuele aankoopoptie laat Gent niets weten.

In februari 2021 tekende Piatkowksi bij Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers verhuurden hem meteen aan Raków Częstochowa. Met die ploeg won 'Piona' de Poolse beker. Dit seizoen speelde Piatkowksi drie competitiematchen in de Oostenrijkse Bundesliga en mocht een keertje opdraven in de Oostenrijkse beker. In de Champions League kwam hij onder meer door spierproblemen, die hem twee maanden aan de kant hielden, niet in actie.

"We zijn verheugd dat we Kamil konden overtuigen om naar Gent te komen. Het is een speler die we nauwlettend volgen sinds zijn tijd in Polen. Nu we de kans kregen om hem te halen, hebben we niet getwijfeld. Kamil is een complete verdediger, fysiek sterk, snel en met goede voeten. Hij staat te popelen om zich te bewijzen. We kijken ernaar uit om hem binnenkort te zien spelen", stelt Samuel Cardenas, hoofdscout KAA Gent over de nieuwe nummer vier van de Buffalo's.