Geen geld meer bij RSC Anderlecht? 'Dat klopt niet, we zijn een gezonde club'

Geen geld meer bij RSC Anderlecht? 'Dat klopt niet, we zijn een gezonde club'

14-01-2023 21:15
55

De voorbije weken en maanden werd er heel wat gezegd en geschreven over de financiële situatie van RSC Anderlecht. Die zou er niet al te best uitziend, maar niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute spreekt die geruchten tegen.

In een gesprek op de officiële kanalen van Anderlecht geeft hij aan dat de Brusselaars financieel toch niet hoeven te vrezen. "Ik wil benadrukken dat wij vandaag een gezonde club zijn", vertelt Vandenhaute.

De geruchten dat Anderlecht het financieel moeilijk heeft, zijn volgens hem dan ook niet correct. "Er zijn weer allerlei berichten verschenen de afgelopen dagen over de belabberde financiële toestand waarin wij ons zouden bevinden, maar dat klopt gewoon niet. Wij hebben onze schulden weggewerkt, we hebben vers kapitaal aangetrokken. En we gaan dat kapitaal op een verstandige manier inzetten", aldus de niet-uitvoerende voorzitter.

Dat Anderlecht nog geld heeft, zal tijdens de wintertransferperiode ook moeten blijken. "Natuurlijk willen en zullen wij ons versterken tijdens deze mercato", geeft hij aan. Eén van die versterkingen moet Anders Dreyer worden, die binnenkort een contract kan tekenen bij de Brusselaars.