KVC Westerlo wil zaken doen met Club Brugge: Zullen praten over De Cuyper

KVC Westerlo wil zaken doen met Club Brugge: "Zullen praten over De Cuyper"

13-01-2023 21:30
9

Als het van KVC Westerlo afhangt, blijft Maxim De Cuyper nog even bij de Kemphanen. De promovendus huurt hem tot het einde van het seizoen van Club Brugge en keert in principe terug naar de landskampioen. Westerlo wil daar een stokje voor steken.

In een gesprek met Gazet van Antwerpen onthult vicevoorzitter Hasan Cetinkaya dat hij graag nog langer doorgaat met De Cuyper. "De komende weken zullen we met Club Brugge ­samenzitten om te bekijken of we hem toch nog een jaartje hier kunnen houden", geeft hij aan.

Volgens Cetinkaya zou het voor De Cuyper ook de juiste keuze zijn om te blijven bij Westerlo, waar hij zeker is van een basisplek. "Als hij terugkeert naar Club of naar een ­andere ploeg gaat zonder daar basisspeler te worden, dan is dat niet goed voor hem", geeft hij aan. "Ik ben ervan overtuigd dat wij ook ­volgend jaar het perfecte project voor hem hebben."

De Cuyper gevormd
De Turkse zakenman vindt alleszins dat Westerlo ook een pluim verdient voor het werk dat het met De Cuyper heeft gedaan. "Hij is bij Club Brugge opgeleid, maar wij ­hebben hem mee gevormd. Ik voel me dan ook mee verant­woordelijk voor hem en zal er alles aan doen om hem te helpen. Of dat nu in Westerlo of Brugge is. Kunnen we hem hier ­houden, dan is dat nu al onze beste transfer voor volgend seizoen", besluit hij.

De 22-jarige De Cuyper is dit seizoen één van de revelaties in de JPL en kwam tot dusver twintig keer uit voor Westerlo. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en zes assists.