Geraerts kijkt uit naar bekermatch Antwerp: “Niet de slechts mogelijke loting”

Geraerts kijkt uit naar bekermatch Antwerp: “Niet de slechts mogelijke loting”

13-01-2023 16:20
4

Karel Geraerts en Union SG nemen het in de halve finale van de Croky Cup op tegen Royal Antwerp FC. De coach van Union sprak met Het Nieuwsblad.

Geraerts kijkt uit naar de topper in de halve finale. “Of het de slechtst mogelijke loting is? Nee, zeker niet. Het is net een heel mooie loting tegen een sterke tegenstander. We krijgen er twee topmatchen bij, dus dat is alleen maar positief.”

Ook komende speeldag in de competitie is Antwerp de tegenstander. Eerder op het seizoen verloor het nog met 4-2 op de Bosuil. “Dat was inderdaad geen goeie uitslag voor ons, we verloren met grote cijfers. Maar we herinneren ons ook de omstandigheden: Lazare kreeg rood en we maakten ook nog een owngoal.”

Geraerts hoopt dat er uit die fouten lessen zijn getrokken. “Het is aan ons om uit die fouten te leren. Antwerp is natuurlijk wel een sterk team: er staat een collectief met ook spelers die individueel het verschil kunnen maken. Toby Alderweireld is wat mij betreft hun grote leider: hij stuurt het team continu aan. Het gevaar van Antwerp kan van overal komen, dus we moeten op onze hoede zijn.”