Club Brugge lijkt beet te hebben: Bursik legt medische testen af bij Blauw-Zwart'

Club Brugge lijkt beet te hebben: Bursik legt medische testen af bij Blauw-Zwart'

13-01-2023 12:36 Laatste update: 12:40
58

De kans is groot dat Josef Bursik zich dra een speler van Club Brugge mag noemen. De 22-jarige doelman – die nu nog op de loonlijst staat van Stoke City – legt bij Blauw-Zwart medische testen af.

Jeugdproduct Senne Lammens staat op het punt te vertrekken bij Club Brugge. Lammens heeft geen interesse in een contractverlenging bij Blauw-Zwart en kan onder meer naar het Engelse Leeds. In Engeland vond Blauw-Zwart nu de opvolger van Lammens, Bursik.

Volgens Mike McGrath van The Daily Telegraph hebben Club Brugge en Stoke City al een akkoord bereikt over de transfer van Bursik. Nu wachten de medische testen op de doelman. Indien daar niets gek uitkomt, staat niets een overgang naar het Jan Breydelstadion nog in de weg.

Doelman van de Engelse beloften
Meer dan waarschijnlijk wordt Bursik de eerste aankoop onder Scott Parker. De Engelsman met een Tsjechische achtergrond staat sinds medio 2020 op de loonlijst van Stoke City. Dit seizoen speelde hij zestien duels in de Championship. Daarin hield hij vijf keer de nul. Hij was de voorbije maanden ook de vaste doelman van de Engelse beloften. Bij Club Brugge moet Bursik de concurrentie aangaan met Simon Mignolet.