UPDATE: 'Preud'homme wel degelijk ook in beeld als bondscoach, al is kans kleiner'

UPDATE: 'Preud'homme wel degelijk ook in beeld als bondscoach, al is kans kleiner'

13-01-2023 07:00 Laatste update: 14-01-2023 10:40
29

Het Nieuwsblad meldt dat de KBVB en de taskforce vandaag rond de tafel zullen gaan zitten. De kandidaten voor de nieuwe bondscoach en technisch directeur van de Rode Duivels zullen worden besproken.

Er zijn meer dan honderd CV’s ontvangen om Roberto Martinez op te volgen. Er zal een shortlist worden opgesteld met vijf potentiële kandidaten. Vervolgens zullen er gesprekken worden opgestart. Onder meer Hervé Renard (bondscoach Saudi-Arabië) en Claude Puel (ex-trainer van Monaco, Lille, Lyon, Southampton en Leicester) en de Italiaan Andrea Pirlo (ex-Juve, nu trainer in Turkije) worden genoemd.

Ook zouden enkele Nederlandse toptrainers zich hebben gemeld, maar daar zijn geen namen van bekend. Michel Preud’homme blijft ook nog rondzingen, maar de Standard-man zou geen CV hebben gestuurd. Het is ook niet duidelijk of de KBVB hem als bondscoach of technisch directeur ziet. Wel zou de functie van technisch directeur mogelijk een Belg zijn en de bondscoach een buitenlandse optie.

Update 14/1: Volgens Het Nieuwsblad denkt de taskforce wel degelijk ook aan Preud'homme als bondscoach. Onze 63-jarige landgenoot heeft in die hoedanigheid uiteraard een heleboel ervaring opgebouwd, onder meer bij KAA Gent, FC Twente, Standard Luik en Club Brugge. Toch is het waarschijnlijker dat Preud'homme aan boord zou komen als technisch directeur. Hij stuurde zelf zijn cv namelijk niet door. Dat wijst erop dat hij niet bepaald overloopt van enthousiasme om de nieuwe bondscoach te worden.