UPDATE: 'El Hadj trekt van Anderlecht naar KRC Genk voor zo'n twee miljoen euro'

UPDATE: 'El Hadj trekt van Anderlecht naar KRC Genk voor zo'n twee miljoen euro'

13-01-2023 18:00 Laatste update: 18:07
123

Koploper KRC Genk is in gesprek met RSC Anderlecht over Anouar Ait El Hadj. Er was al sprake van een leenoptie, maar Genk wil de Marokkaanse dribbelaar graag aankopen. Dat schrijft Het Nieuwsblad

De aanvallende middenvelder speelde slechts drie wedstrijden in de Jupiler Pro League dit seizoen bij RSC Anderlecht. Dit ondanks een krachtig vorig seizoen waarin Ait El Hadj het merendeel van de wedstrijd speelde en slechts twee keer geen deel uitmaakte van de selectie.

Nu krijgt de 21-jarige middenvelder mogelijk de kans om zich te herpakken bij een nieuw club. Het is niet bekend wat het talent zal gaan kosten. De website transfermarkt schat de marktwaarde van Ait El Hadj op 2 miljoen euro.

Anderlecht, dat sinds 2 december jongstleden Brian Riemer aan het hoofd heeft, staat momenteel 12e in de Jupiler Pro League met 23 punten uit 19 wedstrijden. De ploeg van Riemer speelt aankomende zondag uit tegen Club Brugge.

UPDATE: Volgens de Waalse journalist heeft KRC Genk een akkoord bereikt met Ait El Hadj, die zijn handtekening kan zetten onder een contract voor 4,5 seizoenen. De transfer naar de Limburgers is echter nog niet rond, zo moet Anderlecht ook nog akkoord gaan met de transfer. Toch verwacht men bij Genk nog weinig problemen.

UPDATE 18:00: Ook HLN meldt nu dat een overstap wel erg dichtbij is. Anderlecht zou tot een akkoord gekomen zijn met KRC Genk over een transfersom van een kleine twee miljoen euro. Paars-wit zou ook een doorverkooppercentage in het contract hebben afgedwongen. Voor Ait El Hadj ligt een contract voor vier en een half seizoen klaar. Anderlecht zag het talent liever niet naar een van de grote clubs in België vertrekken maar lijkt hier nu toch vrede mee genomen te hebben.