Drukke kalender wijzigt niet voor KRC Genk na beslissing BAS

Drukke kalender wijzigt niet voor KRC Genk na beslissing BAS

09-01-2023 14:45 Laatste update: 15:06
50

KRC Genk pleitte bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) voor datawijzigingen vanwege een drukbezet januari. De uitkomst daarvan was echter niet wenselijk voor Genk. De kalender wijzigt namelijk niet. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De huidige nummer 1 van de Jupiler Pro League speelt maarliefst 5 wedstrijden in 12 dagen. De eerste daarvan was de topper tegen Club Brugge van afgelopen zondag, die winnend werd afgesloten. ''Menselijk is dat fysiek onmogelijk, medisch is dat onverantwoord'', vertelde Dimitri de Condé na de beslissing aan Het Nieuwsblad. ''Waanzin'', aldus de Head of Football van Genk.

Het BAS was het laatste mogelijke redmiddel voor de koploper om tot een minder drukke agenda te komen. De beslissing is daardoor bindend, want het is niet mogelijk om in beroep te gaan. Tegenstanders KVC Westerlo en KAS Eupen hadden nog het beste voor met het drukke Genk, maar dat mocht niet baten in de beslissing van het BAS.

KRC Genk staat momenteel bovenaan met 49 punten uit 19 wedstrijden. Aanstaande woensdag speelt Genk tegen Royal Antwerp FC tijdens de kwartfinale van de Beker van België.