VP 11: Paintsil is gesel bij KRC Genk, Vermeeren kan bevestigen

VP 11: Paintsil is gesel bij KRC Genk, Vermeeren kan bevestigen

09-01-2023 10:00
2

In de eerste VP 11 van 2023 mag leider KRC Genk natuurlijk niet ontbreken na de zege tegen Club Brugge. Ook heel wat staartclubs lieten zich zien. Dit zijn de elf spelers die er voor ons uitsprongen. 

Clean sheet voor Bossut
Bij Zulte Waregem begon Sammy Bossut met een clean sheet aan het jaar. KV Mechelen bracht weinig en zag de schaarse pogingen gestopt worden door Bossut.

Marcq als slot op de deur
Bij Sporting Charleroi is Damien Marcq plots een centrale verdediger geworden, en hij deed het uitstekend tegen Eupen. Het winnende doelpunt was de kers op de taart. Carlos Cuesta maakte de belangrijke gelijkmaker voor KRC Genk, zij het dan na een mindere tussenkomst van Mignolet.

Op rechts gaan we voor de ervaring van Daniel Opare, die ondanks een zege laatste blijft bij Seraing. Op de linkerkant kiezen we voor Maxim De Cuyper van Westerlo. Verdedigend én aanvallend was hij opnieuw een meerwaarde tegen Cercle Brugge. 

Vermeeren als uitblinker
Bij Antwerp kunnen we deze week niet rond Arthur Vermeeren, die een voortreffelijke partij speelde tegen KAA Gent. Ook lang niet slecht: Senne Lynen, die met een assist en een goal voor de ommekeer zorgde tegen Anderlecht.

Onze derde centrale middenvelder is Ruud Vormer, die meteen een sleutelrol speelde bij Zulte Waregem. Hij gaf geen goal of assist, maar lokte wel de fouten uit voor de 1-0 én de 2-0. Kan hij Essevee in de hoogste klasse houden?

Paintsil als gesel
Bij KRC Genk was Joseph Paintsil bij momenten bijzonder geïrriteerd, maar het was toch vooral zijn uitstekende acties die opvielen. Hij werd beloond met twee assists. Musa Al-Tamari maakte een briljante goal voor OH Leuven, al leverde dat uiteindelijk geen punten op.

Bij KV Kortrijk viert Felipe Avenatti zijn wederopstanding. Hij scoorde twee keer tegen OH Leuven en zorgde zo voor een broodnodige zege.