Van Bommel na driepunter tegen KAA Gent: “Antwerp won verdiend”

Van Bommel na driepunter tegen KAA Gent: “Antwerp won verdiend”

08-01-2023 13:17
1

Antwerp en Gent streden het gisteren uit in de eerste topper van de negentiende speeldag. De Bosuil zag haar ploeg met 2-0 de drie punten pakken. Na afloop van de partij was Mark van Bommel een tevreden man.

Het woord ‘opgelucht durfde de trainer echter niet in de mond nemen. Antwerp kent een moeilijke periode en had deze winst meer dan nodig. Niet enkel voor de stand, misschien nog meer voor de moraal. “Opgelucht? Dan zit je in een moeilijke fase, dat is niet het juiste woord. Het is goed dat we gewonnen hebben”, klinkt het bij trainer Van Bommel. 

“Ik denk dat het verdiend is. We begonnen goed aan de wedstrijd, kregen een kopbal op de lat en daarna een mooie goal. Er waren ook slordige fases van beide kanten”, aldus de trainer van Antwerp. Hij was wel tevreden met het soort voetbal dat zijn ploeg op de mat toverde. Hij zag mooi voetbal en een enorme vechtlust bij zijn spelers. “Daar kan ik van genieten.”

 Het eerste doelpunt was er eentje van Michel Ange Balikwisha. Voor hem, maar ook voor Vermeeren en Stengs, had de trainer een aantal mooie woorden. “Balikwisha is een speler die extra kwaliteiten heeft, die moet je benutten. Ook Calvin Stengs doet het goed. Hij kan alle kanten opdraaien, hij kan het spel verplaatsen. Het is ook mooi om te zien dat Arthur Vermeeren zich zo goed ontwikkelt”, besluit Van Bommel.