'Bayern laat het niet bij Antwerp-target Blind, Dumfries mogelijk next'

'Bayern laat het niet bij Antwerp-target Blind, Dumfries mogelijk next'

05-01-2023 14:20

Bayern München timmert een flink end aan de weg. In de Duitse media wordt Denzel Dumfries gelinkt aan een overgang naar Bayern München. Eerder deze week werd al bekend dat collega-international Daley Blind op het punt staat om te tekenen bij Der Rekordmeister, in plaats van bij Royal Antwerp.

Op de backposities wil Bayern, met technisch directeur Hasan Salihamidzic aan het roer, zich versterken. Het probleem op de linkerflank is het komende halfjaar ingevuld met de komst van Daley Blind, al staat er op de rechterflank nog een vacature open. De verwachting is dat Benjamin Pavard deze of volgende zomer vertrekt uit de Allianz Arena. TZ meldt dat Bayern twee vervangers op het oog heeft: Olympique Lyon-verdediger Malo Gusto en Dumfries.

De negentienjarige Gusto geldt als groot talent en loopt in de zomer van 2024 uit zijn contract. Als Lyon geld wil vangen voor de Fransman, zal dat komende zomer moeten. Bayern weet eveneens dat Internazionale geld nodig heeft, waardoor Dumfries een interessante optie zou zijn. Toch is het prijskaartje van de Oranje-international een heikel punt.

Het is niet de eerste keer dat Dumfries gelinkt wordt aan een transfer. Ook Manchester United en Chelsea hebben de rechtervleugelverdediger naar verluidt op het lijstje staan. Bayern is overduidelijk op de Nederlandse tour. Afgelopen zomer werden Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui - die ook over een Marokkaans paspoort beschikt - gehaald, terwijl de regerend landskampioen deze week Daley Blind zal presenteren.

Antwerp had gehoopt Blind te kunnen verwelkomen in de Jupiler Pro League sinds diens vertrek bij Ajax eind december. Toch lijkt het erop dat dit niet doorgaat nu Blind op het punt staat om te tekenen voor Bayern. The Great Old zal nu waarschijnlijk naar een andere oplossing moeten zoeken om de geblesseerde Sam Vines op te vangen.